header banner
Default

- Alkmaarsdagblad nl


Table of Contents

    Voor alles moet een eerste keer zijn, dat geldt ook voor het investeren en handelen in aandelen en crypto. Het kan in het begin heel spannend zijn en een beetje onwennig aanvoelen, maar wanneer je éénmaal de gang te pakken hebt kan het mooie resultaten opleveren. Een ander cliché wat hier ook zeer waar is, is het ‘kennis is macht’ principe. Want wanneer je over de juiste kennis en ervaring beschikt, is de kans op een leuke winst met je investeringen een stuk groter. Hoe je start met het kopen én verkopen van aandelen en crypto? Lees snel verder.


    Een goede basis

    Het is belangrijk om een plek te vinden waar je vertrouwd en goed kan investeren en waar je ook nog wat leert. Want ook de grote investeerders zijn ooit ergens begonnen. Tegenwoordig is beginnen makkelijker dan ooit, door technieken zoals Quantum AI van Elon Musk is het heel eenvoudig om van de grote jongens te leren. Door het gebruik van oefenomgevingen en algoritmes, word je al behoorlijk de goede kant op geduwd. Dus kies het platform waar je gaat handelen erg zorgvuldig, want dan is de basis in ieder geval goed gelegd.

    Heb de tijd

    In de media hoor je vaak de excessen waar het gaat om winsten die gemaakt worden met investeren en beleggen. Dit zijn vaak de uitzonderingen, en daarnaast is natuurlijk ook nog sterk de vraag of dit ook daadwerkelijk de waarheid is. Vaak worden verhalen een beetje extra aangedikt zodat het aanslaat. Eén ding waarvan het goed is om een gezonde dosis te hebben, is geduld. Wanneer je genoeg geduld en dus tijd hebt, zul je vanzelf mooie resultaten behalen. Vaak beginnen mensen actief te worden wanneer koersen dalen en wachten ze bij winst af wanneer het nóg meer wordt. Probeer deze reflexen te onderdrukken en juist te wachten wanneer de koers laag is. Er komen vanzelf betere tijden, vertrouw daar op. Dat zie je op dit moment bijvoorbeeld weer bij de Bitcoin!

    Naast dat geduld hebben één van de belangrijkste tips is, en dat het aan te raden is om het platform waar je gaat handelen specifiek te kiezen, is kennis vergaren ook aan te raden. Hierbij is het wel belangrijk dat je de betrouwbaarheid van de bron checkt en kijkt of het een gedegen en eerlijk advies is. Soms zitten bepaalde bedrijven achter adviezen of wordt er via sponsoring betaald. Ook het grote aantal influencers wat over deze materie adviezen geeft is enorm aan het groeien, zij doen dit ook zeker niet gratis maar willen hier vaak iets voor terug. Houd hier in het achterhoofd rekening mee en gebruik je gezonde verstand. Dan is (veilig) starten met investeren voor iedereen vandaag de dag mogelijk!

    Sources


    Article information

    Author: Jeffrey Lopez

    Last Updated: 1699967282

    Views: 539

    Rating: 3.8 / 5 (72 voted)

    Reviews: 91% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Jeffrey Lopez

    Birthday: 1949-04-30

    Address: USCGC King, FPO AE 91330

    Phone: +4358005400801440

    Job: Forensic Scientist

    Hobby: Arduino, Pottery, Writing, Lock Picking, Golf, Cooking, Fencing

    Introduction: My name is Jeffrey Lopez, I am a venturesome, unswerving, irreplaceable, forthright, honest, apt, candid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.