header banner
Default

iPhone kullanıcıları için son teknoloji temassız ödeme yöntemi!


Pandemiyle yaşamak zorunda kaldığımız dönemde temassız ödeme çözümlerinin önemi anlaşıldı. Sadece hijyen açısından değil, kolaylık açısından da bize yardımcı olan temassız ödeme sistemlerine olan yatırımlar hızla artıyor. Apple’ın duyurduğu yeni özellik de bu yatırımlardan biri. Duyurulan yeni özellik sayesinde iPhone kullanıcılarının hızlıca temassız ödeme yapabilmesi mümkün hale geldi. Üstelik bu özellikle ilgili heyecan verici gelişmeler var.

Kripto para sahipleri dikkat! Yatırımlarınız tehlikede

Kripto para cüzdanlarını hedef alan ve içerisinde bulunan varlıkları çalan yeni bir kötü amaçlı yazılım tespit edildi.

iPhone kullanıcıları için dokunarak ödeme özelliği duyuruldu

iPhone’larda bulunan NFC çipi sayesinde birbirine yakın iki cihaz arasında güvenli işlem gerçekleştirmek mümkün. Apple bu defa bu çipi ödeme için kullanıyor. Duyurulan yeni özellik sayesinde yakındaki iki cihazın sadece dokunma hareketiyle onay vererek para transferi gerçekleştirmesi mümkün. Bu pratik ödeme ile ilgili en heyecan verici kısım ise, tek bir uygulamaya bağlı kalmaması.

Tüm geliştiricilerin kendi uygulamalarına entegre edebileceği bu özellik sayesinde bankacılık uygulamasından sinema uygulamasına kadar ödeme işlemlerinizde dokunarak ödemeyi kullanabileceksiniz.

iPhone temassız ödeme

Böylece temassız ve hızlı ödeme gerçekleşiyor. Özelliği kullanabilmeniz için iPhone XS veya daha güncel bir iPhone’a sahip olmalısınız. Zira NFC ile gerçekleşen bu işlem için donanım gereksinimi yalnızca XS ve üzerinde bulunuyor.


Apple’ın duyurduğuna göre özellik, gelecek iOS betası ile kullanılabilir olacak. Yani şu anda dokunarak ödemeyle ilgili bir özelliği denemeniz mümkün değil. Bu temassız ödeme özelliğinin ülkemizde kullanıp kullanılamayacağını ve ne boyutlarda pratiklik sunacağını göreceğiz. Ancak şu an bilinen bir şey var ki, kredi ve banka kartlarımızı bu ödeme sistemiyle eşleştirebileceğiz. Bunun dışında pek de çarpıcı bir detay bilinmiyor.

Sources


Article information

Author: Julie Moreno

Last Updated: 1703880722

Views: 789

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Julie Moreno

Birthday: 2015-06-11

Address: 4090 Seth Views Apt. 912, West Lisaland, CO 56490

Phone: +3684447124493975

Job: Network Administrator

Hobby: Puzzle Solving, Wine Tasting, Poker, Meditation, Woodworking, Tennis, Rock Climbing

Introduction: My name is Julie Moreno, I am a capable, brilliant, treasured, tenacious, forthright, receptive, dear person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.