header banner
Default

For racerentusiaster er der tre racerbiler


Sidder du i den samme kedelige kø hver morgen og trænger til noget adrenalin? Så er denne uges 3x noget for dig! Her er 3 pumpede hobbyprojekter til forårets trackdays.

AF Zacharias Lund FOTO Salgsbilleder

Det kan være yderst drænende at køre i kø hver dag og de danske fartbegrænsninger kan synes en smule kedelige, men frygt ej. De danske racerbaner har hverken køer eller begrænsninger. 

I denne uges 3x har jeg samlet tre banebiler, der kan bringe et smil frem. Selv på den mest grå novemberdag. 

Hvad end man er til en fransk racer, tysk cupbil eller en hårdtpumpet italiensk tyr, er der lagt op til sjov og ballade. Hvad end det er på Jyllands- eller Sjællandsringen, Padborg Park eller måske Knutstorp på den anden side af Øresund. Dit næste baneeventyr kan starte lige her!

Fransk baneracer: Citroen DS3 CUP

Vil man bare direkte ud og deltage i racerløbene, er denne udvalgte DS3 Cup en hurtig vej til banen. Den røde racer deltog i løbsserien ‘DS3 Cup’ sidste år, og nu er tiden inde til, at den kommer på nye hænder. 

Man kan blive ejer af en fuldkommen baneklar bil, der har tre løb i dækkene. Den nærmest tigger om at komme ud og få noget asfalt under hjulene igen. Helst den slags, der er indrammet af curbs og pitlanes. 

Der er ikke meget tilbage af den DS3, der i sin tid blev ombygget. Det er ingen hemmelighed, at en standard DS3 ville være småtarvelig at sende ud på en hot lap på Jyllandsringen. Denne DS3 Cup er dog langt fra at være standard. 

Den har blandt andet fået ny turbo, kobling, intercooler og nye bremseskiver. Det er blot et fåtal af de optimeringer, der er lavet på bilen. Indeni er bilen fuldkommen skrællet og man får kun selskab af en brandslukker i kabinen, da passagersædet er overflødigt. 

Det er ingen fuldblods Le Mans-racer. Mon ikke man alligevel kan blive rigeligt udfordret bag rattet af den røde fætter her. Trods de lidt beskedne 155 hk er det en banebil, der let kan give et smil på læben. Man får også en fornemmelse af, at man er en rigtig racerkører, når man presser den rundt i svingene på banen. 

Du kan starte dit racerbileventyr for små 99.900 kr. Denne cupracer er lige nu til salg ved Skinbjerg Auto. Der skal ikke gøres meget mere end at få bilen til racerbanen og så er den egentlig klar til at rulle derudad og angribe banen. Ej okay, du skal faktisk også lige have en banelicens. Du kan blive klogere på den røde racer her. 

Tysk racerteknik: Porsche GT3 Cup

Det er sjældent man får muligheden for at eje en bil som denne Porsche. Ikke nok med at være en sjælden sag på markedet, er det også en unik mulighed for at få en racerbil med en ikonisk motor. Nemlig Mezger-motoren! Hans Mezger var geniet bag den 6-cylindrede boxermotor, der efterhånden har opnået ikonisk status i Porsche-kredse. 

Mezger-motoren producerer 415 hk og sender Porsche-raceren mod de 100 km/t på 4,3 sekunder. Den store vinge sørger for downforce, så man for alvor kan tage svingene med selvtillid. Det var samme vinge, der i 2006 sørgede for at sende den famøse racerkører Walther Röhrl hurtigt rundt på Nordsløjfen i Tyskland. 

Det tog ham 7 minutter og 42 sekunder at runde de 20,83 km. Jeg siger ikke, at man får samme egenskaber bag rattet som den gode Röhrl. Bilen gør dog sit og så er det op til en selv, hvor god en racerkører man er. 

Ser man sig selv som en gudsbenådet racerkører, der aldrig har fået forløst sit potentiale, kan man med denne 911 entrere det mytiske Le Mans Classic og give ‘Circuit de la Sarthe’ et skud. Ned af Mulsanne-langsiden kan man forvente at runde 310 km/t, hvis man altså har modet.

Der blev i alt bygget 2.378 eksemplarer af 997 GT3 som denne cupbil er baseret på. Det specifikke tal for netop cupbilerne er dog markant lavere.

Der er lidt mere fart over feltet end DS3, men den kræver en del mere af føreren bag rattet. For at få det meste ud af denne baneracer, skal man have styr på apex.

Det kan være, der gemmer sig en lille racerkører inde i dig og denne GT3 Cup kan bestemt bringe det frem i dig, men bliv nu ikke for overmodig!

Bag rattet er også nogle knapper som en nyudklækket racerkører vil blive meget forvirret over. ‘Fire’-knappen betyder for eksempel ikke, at man kan skyde ild ud af udstødningen. Den hentyder i stedet til det brandslukningssystem, der er ved motoren. 

For 599.900 kr. kan den erfarne såvel som nybegynderen få fingrene i en vaskeægte cupracer. Såvel som en vild køremaskine i form af denne Porsche 911 GT3 Cup. Det er CC Cars, der har den fine racerbil til salg og du kan opleve den lige her. 

Den italienske tyr: Lamborghini Gallardo GT3 EVO 

Denne sidste bil kræver, at man har styr på speeder og bremse. Sammenlignet med de to andre i denne uges 3x er denne beregnet til den erfarne racerkører, der vil op på et niveau, hvor det bliver rigtigt sjovt. 

Og sjovt, det er denne Lamborghini Gallardo bestemt. I hvert fald hvis man kan tæmme de 10-cylindre lige bagved kabinen. Den yderst vellydende V10-motor yder 535 hk og med en vægt på omkring 1.150 kg er der altså lagt op til en temperamentsfuld racer. 

Det kræver, at man kender sin besøgstid og er man bare en smule overmodig, straffes det med en tur i sandet eller hegnet.

Reiter Engineering, der har optimeret og pillet ved denne vildbasse, startede tilbage i 2000 med at bygge en Lamborghini Diablo GT2 og bevægede sig i 2006 over i GT3-klassen, hvor Gallardoen kom i kløerne på de hårde tyskere. I dag har de kastet sig over KTM, men Lamborghini-tiden spøger stadig i kulissen. 

Det er netop Reiter Engineering, der har haft fat i denne udvalgte Gallardo GT3 EVO og gjort den klar til banekørsel med Dannebrog på vingen. 

Det er ikke mange af disse GT3 EVO Lamborghinier, der bliver sat til salg. Netop nu er der kun en håndfuld til salg og denne sorte sag er en af dem.

Man skal som menigmand nok lige overveje, hvorvidt man skal erhverve sig en fuldblods baneracer i form af en Lamborghini Gallardo GT3 EVO eller om man måske bør starte med DS3. 

Når man så har overvejet det, kan man jo bruge de 800.000 kr. sådan en Gallardo GT3 EVO koster. Speederen og bremsen sidder samme sted, om det så var en Gallardo, 911 eller en DS3, så hvor svært kan det være?

Den har ikke kørt race siden 2012. Den står som en tyr i et bur, der venter på at komme ud og erobre banen igen. Har du tyrefægterblod i årene og mod på at tæmme dette bæst, så får man en vaskeægte racerbil, der uden lige kan bringe noget adrenalin i kroppen. Du kan se den vilde Gallardo lige her.

Sources


Article information

Author: Heather Kerr

Last Updated: 1702495322

Views: 916

Rating: 4.7 / 5 (33 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Heather Kerr

Birthday: 2000-08-29

Address: 6443 Smith Gateway Suite 137, New Katherineport, OH 68142

Phone: +4189208981668407

Job: Pilot

Hobby: Sailing, Card Games, Basketball, Skiing, Puzzle Solving, Wine Tasting, Stargazing

Introduction: My name is Heather Kerr, I am a receptive, unguarded, candid, steadfast, Gifted, skilled, ingenious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.