header banner
Default

De onverwachte competitie: Uber heeft een voorsprong op Bitcoin


Bitcoin-BTC

bitcoin-of-uber-etoro-copy-trading

Foto: Shutterstock/oatawa

Bitcoin (BTC) investeerders zien het niet graag, maar er zijn genoeg aandelen die het dit jaar winnen van bitcoin wat betreft het behaalde rendement. Vandaag trekken we de vergelijking tussen bitcoin en het succesvolle technologiebedrijf Uber om erachter te komen waar je aan het begin van het jaar beter je geld in had kunnen stoppen. Wil je voorkomen spijt te krijgen van het mislopen van rendementen binnen de aandelenwereld? eToro is een van de weinige platformen die de handel in zowel crypto als aandelen aanbiedt, waar je bovendien momenteel kunt profiteren van de gratis handel in aandelen

Bitcoin vs Uber: wat had je meer geld opgeleverd?

VIDEO: Final Trades: Bitcoin, Uber & more
CNBC Television
Bitcoin wordt doorgaans beschouwd als een activa met een significant hoger risicoprofiel dan traditionele aandelen. Binnen het beleggingslandschap gaat een hoger risico bovendien gepaard met een hoger winstpotentieel. Echter kun je de gehele aandelenmarkt natuurlijk niet over één kam scheren. Uber, dat net zoals Bitcoin in 2009 is opgericht, heeft bijvoorbeeld een marktkapitalisatie die vele malen lager is dan die van bitcoin. Momenteel staat de marktkapitalisatie van Uber gelijk aan 93,98 miljard dollar, terwijl bitcoin aanzienlijk hoger scoort met een marktkapitalisatie van 552,6 miljard dollar. Zowel Uber als BTC staan op het moment fors hoger dan aan het begin van het jaar. De digitale vervoersdienst verslaat bitcoin echter als we ons puur richten op de koersprestaties van 2023. Uber staat namelijk 81,35 procent hoger dan op 1 januari, terwijl de bitcoin koers momenteel 70,80 procent in waarde is gestegen sinds de jaarwisseling.

Buiten crypto óók in aandelen investeren

VIDEO: Bitcoin Richtung 50.000$ als nächstes?
Phantom by HKCM
Uber is bovendien niet het enige aandeel dat het tot dusver beter heeft gedaan dan bitcoin. Een tijdje terug kon je ook al lezen dat enkele artificial intelligence (AI) gerelateerde aandelen met honderden procent zijn gestegen dit jaar. Aangezien je als investeerder op zoek bent naar het maximale rendement, zou een uitstapje richting de aandelenmarkt een verstandige zet kunnen zijn. Benieuwd naar enkele verschillen tussen de crypto- en aandelenmarkt? Lees dan dit artikel.

Nieuw: volg en kopieer de beste crypto handelaren

VIDEO: URGENT: BLACKROCK IS BUYING BITCOIN!! The bull market is BACK!
Crypto Rover
Op eToro kun je je aansluiten bij meer dan 30 miljoen anderen om eenvoudig te investeren in zowel Uber als BTC. Daarbuiten kun je ook je geld in talrijke andere populaire aandelen en cryptovaluta stoppen. Als je moeite hebt om uit de overvloed aan mogelijkheden te kiezen, kun je ook overwegen om de investeringsstrategieën van succesvolle handelaren te kopiëren om je kans op slagen te vergroten.    
eToro is een multi-asset beleggingsplatform. De waarde van je beleggingen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal loopt risico. 74% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u het zich kunt veroorloven om het hoge risico te nemen. Cryptoasset beleggen is zeer volatiel en ongereguleerd in sommige EU-landen. Geen consumentenbescherming. Winstbelasting kan van toepassing zijn. eToro USA LLC biedt geen CFD’s aan en geeft geen verklaring en aanvaardt geen aansprakelijkheid met betrekking tot de juistheid of volledigheid van de inhoud van deze publicatie, die is opgesteld door onze partner met behulp van openbaar beschikbare niet-entiteit specifieke informatie over eToro.

Sources


Article information

Author: Brianna Gomez

Last Updated: 1698126122

Views: 1159

Rating: 4.8 / 5 (34 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Brianna Gomez

Birthday: 1919-04-24

Address: 5714 Sabrina Tunnel, Peterberg, CT 34472

Phone: +4529005197148164

Job: Renewable Energy Analyst

Hobby: Arduino, Card Games, Traveling, Magic Tricks, Cycling, Coffee Roasting, Chess

Introduction: My name is Brianna Gomez, I am a accessible, rare, important, capable, talented, lively, honest person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.