header banner
Default

Aflevering vier van The Smartest Man bevatte opvallende tanden, een schofferend gebaar en een spannende finale


Table of Contents

  In de vierde aflevering van ‘De slimste mens ter wereld’ ging nieuwkomer en rapper K1D met de meeste aandacht lopen. Zijn woonplaats, zijn schoenen en zelfs zijn tanden waren het bespreken waard. “Het is de eerste keer dat een kandidaat crocs draagt.”

  De winnaar van donderdagavond:

  Scenariste en – in Erik Van Looys woorden – “online aanwezigheid” Elisabeth Lucie Baeten mag zich voor de tweede avond op rij winnaar noemen. Ze klopte af op 501 seconden. Haar enige manco? De fotoronde waarin ze bekende voetballers moest herkennen. “Dju toch, Nainggolan, dat wist ik.”

  De verliezer:

  K1D deed het met een eindscore van 363 seconden verre van slecht, maar verlaat het spel dan toch al na één deelname. Hij moest de duimen leggen voor Alex Agnew. Spannend was het wel, met op het einde van het finalespel nog elk twee seconden op de teller. Lambik uit de Suske & Wiske-strips gaf uiteindelijk de genadeslag.

  (lees verder onder de video)

  De nieuwkomer op maandag:

  Zanger Gustaph (43) hield in Liverpool de eer van ons land hoog als Eurovisiesongfestival-kandidaat en mocht al virtueel opdraven in een quizvraag, maandag mag hij ook in eigenste persoon de quizarena betreden.

  De beste quotes:

  Waarom rapper K1D zijn artiestennaam met een cijfer schrijft in plaats van gewoon ‘KID’, vraagt Erik Van Looy. “Omdat je anders op Google foto’s van random kinderen tegenkomt wanneer je mijn naam opzoekt, Erik.” “En wat is jouw echte naam dan?” “Badara Niasse.” “Je hoort meteen van waar je komt: Sint-Niklaas.”

  ***

  In Canada heeft een rechter geoordeeld dat het ‘fuck you’-gebaar officieel deel uitmaakt van vrije meningsuiting en niet strafbaar kan zijn. Elisabeth Lucie Baeten geeft toe dat ze het gebaar soms maakt wanneer ze boos is in het verkeer. “Maar als voetganger, want ik rijd niet met de auto.”

  ***

  De juryleden donderdagavond waren Jennifer Heylen en Herman Brusselmans. Daar is het duo zelf blij om. “Ik zit heel graag bij Herman”, zegt Heylen. “Je zou denken dat hij nors is, maar hij is net heel lief.” Erik polst naar Brusselmans’ enthousiasme. “Ik ben ook blij. Jenny staat op de tweede plaats in mijn top drie van favoriete bekende Vlaamse vrouwen. Op nummer 3 staat prinses Elisabeth en op nummer 1 ‘de bomma’ uit Familie.”

  ***

  De tanden van K1D vallen op. “Het zijn mijn echte tanden met grillz,dat is een omhulsel dat je op je gebit klikt.” Van Looy: “Ik wil dat ook.” Jurylid Jennifer Heylen: “Erik, jij hebt dat al, bij jou noemt dat een brug.” K1D is ook de eerste kandidaat in de geschiedenis van de quiz die opdraaft met crocs, benoemt Van Looy. “Ik heb ook een eigen kledinglijn. Ik zal je een T-shirt geven, Erik.”

  De tanden van K1D vallen op. — © Play4

  ***

  Van Looy wil weten waarom Brusselmans zijn lange haren heeft geknipt. “Ik was het beu. Het enige probleem is dat ik nu heel hard op tante Sonia lijk. Ze kunnen ons niet uit elkaar houden, gelukkig heeft zij een snor.”

  ***

  Dat Van Looy in deze krant gezegd heeft nog tot zijn tachtigste de quiz te willen presenteren, is een themaatje. Brusselmans vraagt zich af of hij dan ook nog mag komen. “Komt ge mij dan halen met de ambulance, Erik?” Waarop de quizmaster een sketch begint en Jennifer Heylen vervolgens: “Toch grappig als oude mannen oude mannen nadoen.”

  ***

  K1D geeft toe een mama’s kindje te zijn en heeft zelfs een tatoeage die hem doet denken aan zijn moeder. Elisabeth Lucie Baeten heeft er ook zo een, zegt ze. Waarop Alex Agnew: “Ik heb ook een tatoeage van jullie moeder.”

  Het mooiste moment

  Een collectief meezingmoment, zo vaak komt dat niet voor in de quiz. Wel wanneer Herman Brusselmans toegeeft dat hij gestopt is met muziek luisteren bij Smoke on the water van Deep Purple. “Ik weet alleen niet meer hoe de rif gaat.” Van Looy weet het wel en zet de muzikale toon, wat uitmondt in een publiekskoor.

  De tussenstand

  1. Alex Agnew (5 afleveringen)

  2. Elisabeth Lucie (3 afleveringen)

  3. Bart Peeters (2 afleveringen)

  4. Joost Klein (2 afleveringen)

  5. K1D (1 aflevering)

  INFO De slimste mens ter wereld, van maandag tot donderdag om 21.15 uur op Play4 en GoPlay

  Sources


  Article information

  Author: Elizabeth Hopkins

  Last Updated: 1699223162

  Views: 911

  Rating: 4.9 / 5 (109 voted)

  Reviews: 89% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Elizabeth Hopkins

  Birthday: 1980-04-06

  Address: 27140 Rodriguez Well Suite 049, Christopherview, MO 25075

  Phone: +3754299021133267

  Job: Artificial Intelligence Specialist

  Hobby: Cycling, Role-Playing Games, Billiards, Skydiving, Sculpting, Soccer, Orienteering

  Introduction: My name is Elizabeth Hopkins, I am a lively, dazzling, tenacious, ingenious, priceless, frank, forthright person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.