header banner
Default

waarom Tesla de laatste twintig procent van een laadbeurt wil verlagen


Table of Contents

    Tesla heet EV’s van zo’n beetje alle merken welkom om op te laden bij een snellaadstation. Maar blijf niet te lang staan, want dan komt er een extra tarief. En kom niet op piekmomenten, want dan kan de laadbeurt bij Tesla duurder worden. Het automerk denkt over meer manieren na om de doorstroom te verbeteren (en wat extra geld te vragen). Van 80 tot 100 procent laden zou meer gaan kosten.

    Tesla-hacker Green vertelt op X over een aanstaande software-update. Hierbij zouden er ‘congestion fees’ of spitstarieven worden toegevoegd. Wanneer het extra tarief komt en wat het gaat kosten, is niet bekend. Het Amerikaanse automerk kan nu al het laadlimiet op 80 procent instellen. Je kunt dit zelf aanpassen in de Tesla-app of op het touchscreen van de auto wanneer je je Tesla aan de lader hangt.

    De laatste 20 procent laden gaat altijd langzamer. Volgens Tesla zijn Superchargers er om snel op te laden en niet om langer gebruik te worden dan nodig. Ze willen dus niet dat mensen de paal blijven bezetten voor de laatste 20 procent. Het tarief moet mensen afschrikken en de doorstroom verbeteren.

    Voorlopig betaal je alleen extra als je blijft staan nadat je batterij vol is en bij sommige stations in de piekuren. In Nederland en België betaal je 0,50 euro voor een minuut dat je blijft staan. Als de hele Tesla-parkeerplaats vol staat, rekent het bedrijf het dubbele per minuut voor het bezet houden. Ben je na vijf minuten weer terug? Dan hoef je het extra tarief niet te betalen bij de Tesla Supercharger.

    Bron: CarExpert

    Sources


    Article information

    Author: Patricia Miles

    Last Updated: 1699264204

    Views: 761

    Rating: 3.7 / 5 (101 voted)

    Reviews: 95% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Patricia Miles

    Birthday: 1970-09-05

    Address: 0433 Brian Green, Robbinsland, DC 36322

    Phone: +4036870755645784

    Job: Video Game Designer

    Hobby: Telescope Building, Horseback Riding, Ice Skating, Robotics, Tennis, Calligraphy, Backpacking

    Introduction: My name is Patricia Miles, I am a spirited, rare, daring, welcoming, vivid, transparent, risk-taking person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.